gov.ua
State sites of Ukraine
State Institution
«Ukrainian Research Institute of Medical Rehabilitation and Resort Therapy of the Ministry of Health of Ukraine»

Нові видання

3 s

Монографія “Патофіозологічні механізми біологічної активності кольорових глин”

Рецензенти:
Савицький Іван Володимирович, д.м.н. проф. кафедри загальної та клінічної патофізіології ОНМУ.
Гоженко Анатолій Іванович, д.м.н., проф. директор ДП «Укр. НДІ медицини транспорту МОЗ України»

 3 s У запропонованому виданні автори викладають результати дослідження впливу кольорових глин на стан структурно-функціональної організації, метаболізму, активності імунної, вивідної та центральної нервової системи при зовнішньому та внутрішньому застосуванні 2,5 % суспензії бентонітів, глауконітів та сапонінів у здорових щурів та щурів з моделями основних нозологій (хронічний стрес, токсичний гепатоз, артроз).

За результатами досліджень автори доводять, що кольорові глини не пошкоджу-ють структурно-функціональну організацію внутрішніх органів, мають нормалізуючий вплив на функціональну активність ЦНС, коригуючий вплив на активність метаболічних процесів та активність стану імунної системи.
На підставі отриманих даних автори вважають, що внутрішнє застосування 2,5 % суспензії глин може використовуватися для корегування патологічних станів організму.

Монографія призначена для лікарів та науковців, які займаються немедикаментозними методами лікування поширених нозологій у людей.

Рекомендовано до видання рішенням вченої ради ДУ «Український НДІ медичної реабілітації та курортології МОЗ України» (протокол №10 від 23 травня 2017 р.)

ISBN 978-966-400-418-0

News

Ads

Map of resorts and sanatoriums of Ukraine Map of natural healing resources of Ukraine

Sorry, this entry is only available in Ukrainian
Legend: