gov.ua
State sites of Ukraine
State Institution
«Ukrainian Research Institute of Medical Rehabilitation and Resort Therapy of the Ministry of Health of Ukraine»

Міжнародна науково-практична конференція “Надрокористування в Україні. Перспективи інвестування”

7–11 жовтня 2019 р. у м. Трускавець Львівської області відбулася VI Міжнародна науково-практична конференція “Надрокористування в Україні. Перспективи інвестування”.

Організатори конференції: Державна служба геології та надр України, Державна комісія України по запасах корисних копалин.

В роботі конференції прийняли участь більше 250 фахівців, які займаються розвитком мінерально-сировинної бази та охороною навколишнього середовища України, представники компаній-інвесторів.

В доповідях прозвучали актуальні питання розвитку системи надрокористування в Україні, її імплементації до законодавства ЄС, розвитку мінерально-сировинного комплексу, який ще на початку 1990-років забезпечував значну частку валового національного продукту.

Внесено зміни в національну класифікацію запасів і ресурсів корисних копалин державного фонду надр для її узгодження з останньою версією РКООН. Ці поправки роблять класифікацію України такою, що повністю відповідає міжнародним стандартам та співставляється на глобальному рівні. Це гарантує те, що Україна повністю затвердить модель зрілості проектів в сфері управління мінеральними ресурсами, а також проекти, здатні залучити інвестиції.

На конференції виступили співробітники інституту:

Нікіпелова О.М., заст. директора з наукової роботи, д-р. хім. наук, професор з доповіддю «Куяльницький лиман: реалії та перспективи рекреаційного використання»;

Захарченко Є.А., завідувач Центру ведення Державного кадастру природних лікувальних ресурсів з доповіддю “Характеристика та перспективи використання донних відкладів групи Шацьких озер”;

Погребний А.Л., провідний гідрогеолог Центру ведення Державного кадастру природних лікувальних ресурсів з доповіддю “Термальні води Закарпаття. Специфіка якісного складу та особливості біологічної дії”

News

Ads

Map of resorts and sanatoriums of Ukraine Map of natural healing resources of Ukraine

Sorry, this entry is only available in Ukrainian
Legend: