gov.ua
State sites of Ukraine
State Institution
«Ukrainian Research Institute of Medical Rehabilitation and Resort Therapy of the Ministry of Health of Ukraine»

Чергове засідання Туристичної ради Одеської області

turrada01

30 червня 2020 року Управлінням туризму, рекреації, та курортів Одеської ОДА було проведено чергове засідання Туристичної ради Одеської області, під час якого обговорювалися нагальні питання розвитку потенціалу рекреаційних зон Одеської області.

На засіданні були присутні представники районних державних адміністрацій, міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад, науковці та ін.

Відкрив засідання Начальник управління туризму, рекреації та курортів Одеської обласної державної адміністрації Олександр Шека, який зазначив про актуальність обговорюваних питань та те, що фундаментальний, послідовний та чіткий розвиток територій можливий лише при наявності повного розуміння та інформації про можливості території.

turrada01

Відповідно до порядку денного під час засідання обговорювалися наступні питання:

  1. Презентація реєстру природно-лікувальних ресурсів (ПЛР) Одеської області;
  2. Презентація Дорожньої карти розвитку потенціалу рекреаційних зон Одеської області.
  3. Презентація інвестиційних проєктів трьох субрегіонів Одещини (Білгород-Дністровського, Дунайського, Нижньодністровського).
  4. Обговорення Концепції державної цільової програми курорту державного значення «Куяльник».

В дискусії щодо вищенаведених питань взяли участь Директор Державної Установи «Український науково-дослідний інститут медичної реабілітації та курортології Міністерства охорони здоров’я України», д-р мед. наук, професор Бабов Костянтин Дмитрович – голова фокус-групи туристичної ради «Рекреація, курорти, ПЗФ», а також завідувач кафедри проектного менеджменту ОРІДУ НАДУ, член Вченої ради ДУ «Укр. НДІ МР та К МОЗ України», д-р наук з державного управління, професор Безверхнюк Тетяна Миколаївна – заступник голови фокус-групи туристичної ради «Рекреація, курорти, ПЗФ».

Так, під час доповіді Костянтин Дмитрович Бабов зробив презентацію результатів дослідження природних лікувальних ресурсів Одещини, як основи сталого розвитку курортно-туристичної сфери, курортно-рекреаційний потенціал Одещини, курортів державного та ін. Для більш детальної інформації перейдіть за посиланням

turrada02

В рамках досліджуваних питань, окрема увага була приділена презентації реєстру природно-лікувальних ресурсів (ПЛР) Одещини, дорожньої карти розвитку потенціалу рекреаційних зон Одеської області та розробленню інвестиційних проєктів трьох субрегіонів Одещини (Білгород-Дністровського, Дунайського, Нижньодністровського).

.turrada03

Для довідки: Реєстр ПЛР та Дорожню карту розвитку рекреаційних зон розміщено на Геопорталі містобудівного кадастру Одеської області.

Крім того, членами Туристичної ради обговорено проєкт Концепції державної цільової програми курорту державного значення «Куяльник».

Учасниками визначено, що для повноцінного функціонування і розвитку курорту державного значення, необхідним є розв’язання низки складних організаційно-економічних та інфраструктурних питань, які потребують державної підтримки, координації діяльності центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

За підсумками проведеного заходу ухвалено, відповідно до статті 14 Закону України «Про курорти», та з метою розвитку курортів проект Концепції Державної цільової програми збереження унікального лікувально-оздоровчого потенціалу природних територій Куяльницького лиману та розвитку курорту державного значення Куяльник на 2021-2025 роки».

News

Ads

Map of resorts and sanatoriums of Ukraine Map of natural healing resources of Ukraine

Sorry, this entry is only available in Ukrainian
Legend: