gov.ua
Державні сайти України
Державна установа
«Український науково-дослідний інститут медичної реабілітації та курортології Міністерства охорони здоров’я України»

Введення до Міжнародної класифікації функціонування обмеження життєдіяльності та здоров`я

trening

6 жовтня 2018 р. у м. Одесі на базі клінічного санаторію ім. Пирогова Курорт Куяльник було проведено тренінг
«Введення до Міжнародної класифікації функціонування обмеження життєдіяльності та здоров`я»
Тренінг організовано та підготовлено ГО «Українське товариство фізичної та реабілітаційної медицини» та ГО «Всеукраїнське товариство нейрореабілітації» спільний освітній проект «Імплементація МКФ в Україні».

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 року № 1008-р затверджено план заходів із впровадження в Україні Міжнародної класифікації функціонування, обмежень життєдіяльності та здоров’я (МКФ). Ініціатором впровадження в українській реабілітації МКФ офіційно є МОЗ України.

У зв’язку з цим, управлінням організації медичного забезпечення ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» за підтримки Голови Правління Суботи М.В. 6 жовтня поточного року, на базі клінічного санаторію ім. Пирогова (курорт Куяльник), вперше в Україні, відбувся тренінг на тему «Введення до Міжнародної класифікації функціонування, обмежень життєдіяльності та здоров’я» для заступників головних лікарів та лікарів реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів системи.

Навчання організоване відповідно до спільного освітнього проекту ГО «Українське товариство фізичної та реабілітаційної медицини» (Голова Правління проф. Владимиров О.А. ) та ГО «Всеукраїнське товариство нейрореабілітації» (Голова Правління к.м.н. Голик В.А.) під назвою «Імплементація МКФ в Україні».

Головна ціль тренінгу – надати можливість лікарям, що займаються реабілітацією хворих в санаторно-курортних закладах системи, набути навиків з використання міжнародної класифікації функціонування (МКФ) для всебічної оцінки і опису здоров’я пацієнта, встановлення цілей і задач реабілітації, управління роботою мультидисциплінарної бригади і формулювання реабілітаційного діагнозу. На тренінгу було багато задач і тестів, що значно активізували роботу слухачів.
За результатами навчання слухачі отримали відповідні сертифікати

Учасники тренінгу співробітники клінічного відділу ДУ «Укр. НДІ медичної реабілітації та курортології МОЗ України»: Польщакова Т.В., Заболотна І.Б.

Новини

Випробувальні лабораторії інституту успішно пройшли черговий нагляд НААУ щодо дотримання вимог міжнародного стандарту. ДСТУ EN ISО/ІЕС 17025:2019

Випробувальні лабораторії інституту успішно пройшли черговий нагляд НААУ щодо дотримання вимог міжнародного стандарту. ДСТУ EN ISО/ІЕС 17025:2019 За результатами проведеного ...
Читати далі…

Увага! Проводимо Міжнародну науково-практичну конференцію

«15 грудня 2023 року провайдером безперервного професійного розвитку (БПР) – ДУ «Український науково-дослідний інститут медичної реабілітації та курортології МОЗ України» (реєстраційний номер ...
Читати далі…

Оголошення

Увага! Проводимо семінар (БПР) «Принципи внутрішнього використання мінеральних вод при захворюваннях органів травлення»

19 грудня 2023 року провайдером безперервного професійного розвитку (БПР) – ДУ «Український науково-дослідний інститут медичної реабілітації та курортології МОЗ України» (реєстраційний номер ...
Читати далі…

Мапа курортів та санаторіїв України Мапа природних лікувальних ресурсів України

Умовні позначення: