gov.ua
Державні сайти України
Державна установа
«Український науково-дослідний інститут медичної реабілітації та курортології Міністерства охорони здоров’я України»

Міжнародний туристичний тиждень в Одесі

Одесі пройшов Міжнародний туристичний тиждень. Протягом декади, з 18 по 29 квітня 2017, у місті працювили українські та зарубіжні експерти в сфері туризму. Міжнародний туристичний тиждень в Одесі – це ефективний майданчик В2В, В2С, G2B. Програмою МТН було проведено багато цікавих, пізнавальних і корисних заходів.

  

В рамках щорічного міжнародного туристичного тижня в Одесі провели три дуже важливих і дуже якісних заходи, об’єднавши їх в одному – Одеському туристичному бізнес форумі 2017.

По-перше, пройшло вже шосте засідання нашої Ради туристичних міст та регіонів України. Акцент зустрічі був зроблений на південні області Одеську, Миколаївську, Херсонську, а також курорти державного значення Скадовськ і Бердянськ, які представляли свої туристичні продукти та можливості перед майбутнім високим сезоном. Крім Півдня України були презентовані також концепція розвитку туризму Запорізької, Донецької, Кіровоградської, Волинської, Рівненської області та Луцька. Перший заступник Голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Землинський детально представив перспективи розвитку туризму на Львівщині.

По-друге, пройшло третє засідання нашої Наукової ради з туризму та курортів, яка об’єднує керівників кафедр та проректорів більшості ВНЗ і наукових установ країни в сфері туризму і курортів. На науковій раді гаряче обговорювалися такі важливі питання, як:
1. Мета сталого розвитку ООН 2030 і туризм. Розробка Національної системи якості, стійкості та досконалості в туризмі.
2. Приєднання України до Обсерваторій сталого туризму ЮНВТО.
3. Стандарти і програми вищої освіти. Розробка стандартів професійної підготовки та підвищення кваліфікації. Паспорти професій.
4. Введення в шкільну програму 10-11 класів курс по туризму, рекреації та готельно-ресторанної справи.
5. Створення Мережі Знань (Tourism Knowledge Network).
6. Створення Національного конкурсу по туризму (National Tourism Awards). Номінації за кращі наукові роботи, нагороди кращих студентів країни, і кращих роботодавців в різних номінаціях.
7. Дистанційні онлайн і змішані програми навчання. Розробка програм підвищення кваліфікації для фахівців сфери туризму відповідно до галузевих стандартів і вимог ринку.
8. Міжнародні обміни студентами. Практика за кордоном.
9. Проведення досліджень туристичного ринку шляхом здійснення опитувань туристів і суб’єктів туристичної діяльності.

У пленарній частині форуму члени обох рад об’єдналися для обговорення загальних питань, які потребують консолідації Органів центральної і місцевої влади, науки та бізнесу.

5 s

Бізнес форум, який проходив у другий день зібрав фантастичну команду спікерів панельних дискусій від бізнесу. Перша панель була присвячена Міському (урбан) туризму, друга Цифровим технологій в туризмі. Міські адміністрації, організатори мега івентів, готельєри, туроператори, кінопродюсери та бізнес-асоціації обговорювали такі важливі питання, як:
• Роль міст для держави
• Хто важливіший, городяни або гості?
• Як виділити місто у висококонкурентному середовищі. Маркетинг міст.
• Брендинг міст, наскрізна айдентіка, дизайн міських просторів і середовища
• Культура і поведінку городян щодо гостей
• Цілісне сприйняття міста гостем «Від трапа до трапа»
• Інновації vs Автентичність
• Ключові види туризму для міст
• Сезонність
• Мега-події
• Оцінка впливу туризму на розвиток міст
• Статистика міського туризму
• Вертикальна і горизонтальна консолідація партнерів
• Народна дипломатія
• Фільм комісії

У блоці цифрових технологій такі компанії як Google, Uber, Expedia, Amadeus, Visa, Приват Банк, Jaya Digital, Tenet і інші ділилися своїми рішеннями для сфери туризму і прямо на ходу генерили кобрендингові нові продукти, які вже незабаром будуть радувати туристів України .

Можна з упевненістю стверджувати, що формат спільних зустрічей «Влада, наука, бізнес і громадськість» дає приголомшливу синергію і мультиплікативний ефект, який багаторазово підсилює шанси на сталий розвиток. В даному випадку сфери туризму і курортів України!

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Степан Кубів
Іван Ліптуга

Новини

Випробувальні лабораторії інституту успішно пройшли черговий нагляд НААУ щодо дотримання вимог міжнародного стандарту. ДСТУ EN ISО/ІЕС 17025:2019

Випробувальні лабораторії інституту успішно пройшли черговий нагляд НААУ щодо дотримання вимог міжнародного стандарту. ДСТУ EN ISО/ІЕС 17025:2019 За результатами проведеного ...
Читати далі…

Увага! Проводимо Міжнародну науково-практичну конференцію

«15 грудня 2023 року провайдером безперервного професійного розвитку (БПР) – ДУ «Український науково-дослідний інститут медичної реабілітації та курортології МОЗ України» (реєстраційний номер ...
Читати далі…

Оголошення

Увага! Проводимо семінар (БПР) «Принципи внутрішнього використання мінеральних вод при захворюваннях органів травлення»

19 грудня 2023 року провайдером безперервного професійного розвитку (БПР) – ДУ «Український науково-дослідний інститут медичної реабілітації та курортології МОЗ України» (реєстраційний номер ...
Читати далі…

Мапа курортів та санаторіїв України Мапа природних лікувальних ресурсів України

Умовні позначення: