gov.ua
Державні сайти України
Державна установа
«Український науково-дослідний інститут медичної реабілітації та курортології Міністерства охорони здоров’я України»

Онлайн-конференція «Рекреація та лікувально-оздоровчий туризм. Перспективи для Херсонщини»

Kherson conf july 2020 1

02 липня 2020 року відбулася онлайн –конференція у форматі «Microsoft Teams», що організована Херсонською обласною державною адміністрацією, з метою обговорення потенціалу природних лікувальних ресурсів Херсонської області, розвитку медичного та лікувально-оздоровчого туризму на засадах смарт спеціалізацій.

В онлайн-конференції взяли участь голови місцевих рад та об’єднаних територіальних громад перспективних територій Херсонської області, компетентні фахівці з метою розвитку лікувально-оздоровчого туризму та рекреаційної діяльності.

Захід відкрив заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Богданович та наголосив на необхідності обговорення перспектив та переваг розвитку лікувально-оздоровчого туризму та рекреаційної діяльності, оскільки на території Херсонської області налічується чимало родовищ природних мінеральних ресурсів, які необхідно ґрунтовно досліджувати.

 

Начальник Управління туризму та курортів Микола Шаповал зазначив, що  величезним ресурсом Херсонщини є природно-лікувальні ресурси, але необхідно  правильно їх використовувати для розвитку регіону. Тому, стратегічною метою, яку можливо  досягти спільними зусиллями має бути  розвиток територій.

Відповідно до Програми онлайн-конференції було заплановано виступ експертів-спікерів, щодо досліджуваних учасниками питань. Сучасний стан та перспективи розвитку лікувально-оздоровчого туризму в Херсонській області були висвітлені Директором Державної Установи «Український науково-дослідний інститут медичної реабілітації та курортології Міністерства охорони здоров’я України», д-р мед. наук, професором Бабовим Костянтином Дмитровичем.

Під час доповіді,  Бабовим Костянтином Дмитровичем презентовано комплекс природних-лікувальних ресурсів, що знаходяться на території Херсонської області, карти-схеми «Прояви підземних мінеральних вод та донних відкладів водойм та заток південних районів Херсонської області» та визначено перспективи використання природних лікувальних ресурсів. Для детального ознайомлення з презентацією перейдіть за посиланням.

Kherson conf july 2020 2

Окремі аспекти щодо природних-лікувальних ресурсів Херсонщини, перспектив їх використання та можливих ризиків були презентовані завідувачем Українського державного центру стандартизації і контролю якості природних і преформованих засобів Христиною Коєвою.

В дискусії, щодо розвитку лікувально-оздоровчого туризму та рекреаційної діяльності взяла участь завідувач кафедри проектного менеджменту ОРІДУ НАДУ, член Вченої ради ДУ «Укр. НДІ МР та К МОЗ України», д-р наук з державного управління, професор Безверхнюк Тетяна Миколаївна, зазначивши алгоритм реалізації заходів, що будуть спрямовані на розвиток курортного потенціалу Херсонщини.

За підсумками проведеного заходу учасники дійшли висновку, що в перспективі результати досліджень природних-лікувальних ресурсів, можуть сприяти створенню курортів місцевого значення та забезпечення їх подальшого сталого розвитку, залученню місцевих та закордонних інвестицій для будівництва бальнеологічних центрів, впровадженню Wellness- та SPA-технологій, розвитку медичного туризму, формуванню сучасної, конкурентоспроможної санаторно-курортної та туристично-рекреаційної сфери Херсонщини.

Новини

Випробувальні лабораторії інституту успішно пройшли черговий нагляд НААУ щодо дотримання вимог міжнародного стандарту. ДСТУ EN ISО/ІЕС 17025:2019

Випробувальні лабораторії інституту успішно пройшли черговий нагляд НААУ щодо дотримання вимог міжнародного стандарту. ДСТУ EN ISО/ІЕС 17025:2019 За результатами проведеного ...
Читати далі…

Увага! Проводимо Міжнародну науково-практичну конференцію

«15 грудня 2023 року провайдером безперервного професійного розвитку (БПР) – ДУ «Український науково-дослідний інститут медичної реабілітації та курортології МОЗ України» (реєстраційний номер ...
Читати далі…

Оголошення

Увага! Проводимо семінар (БПР) «Принципи внутрішнього використання мінеральних вод при захворюваннях органів травлення»

19 грудня 2023 року провайдером безперервного професійного розвитку (БПР) – ДУ «Український науково-дослідний інститут медичної реабілітації та курортології МОЗ України» (реєстраційний номер ...
Читати далі…

Мапа курортів та санаторіїв України Мапа природних лікувальних ресурсів України

Умовні позначення: